REHBERLİK SERVİSİ

REHBERLİK SERVİSİ

Okul Rehberlik Servizimizin velilerimize önemli duyurusu.

27.10.2021 586

 

 

Sevgili velilerimiz;    

 

         Son yıllarda teknoloji hayatımızın en önemli parçası haline geldi. Fakat teknolojinin sınırlı ve doğru kullanımı hakkında farkındalık yaratmaya çalışıyorken şahit olduğumuz manzaralar veya duyduklarımız çocuklarımız adına bizleri fazlasıyla etkiler oldu.  Okullarda çocuklarımızla iç içe olan biz öğretmenler gün geçmiyor ki çocuklarımızın maruz kaldığı yıkıcı bir durumla karşılaşmayalım. Yeni bir tehlike bağıra bağıra  geliyor.

         Haberlerde de sürekli denk geldiğimiz; şiddet içerikli malum filmler ve oyunlar bugünlerde yine çok gündemde. İzlenilen filmler gereği, öğrencilerimizin oyunu kazanmak amacıyla oyunun içindeki karakterlerin davranışlarına benzer davranışlar sergilediğini görüyoruz. Neye maruz kalırsak onu içselleştiriyoruz. Özellikle son dönemde olumsuz örnekleri çok çabuk normalleştiriyoruz. Oyunun içeriği anlamlandırana göre farklılaşabiliyor. Çocuklarımızın aldığı mesaj ortada; Düşünmeyen, acımayan, bencil, duygusuz robotlaşmış bireyler ve toplumlar yaratmak. Buna dur demek bizim elimizde.

       Teknolojik aletleri çocuk bakıcısı olarak görmeyelim. Benim çocuğum izlemiyor demeyin. Bu tür içerikler masum görünen bir video ya da oyunun içinde reklam olarak karşılarına çıkabiliyor.  Lütfen izledikleri içerikleri takip edelim. Sınır koymak bizleri baskıcı veya anlayışsız ebeveyn yapmaz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı bireyler olması için lütfen önlem alalım.

        Çocuklarınızın tek başlarına ayrı odalarda interneti kullanmalarına ya da oyun oynamalarına izin vermeyin, bilgisayar mümkünse ortak kullanım alanı olan odada bulunsun ya da tablet telefon kullanacaksa sizin bulunduğunuz ortamda kullansın. Böylece olumsuz bir içerikle karşılaştığında müdahale etme şansınız olacaktır. İnternette karşılaştığı ve kafasında şüphe oluşturan her durumu size anlatmasını söyleyin. Çocuklarımız bizim; onları koruyalım.

      Aile filtreleri ve güvenlik yazılımları kullanın. Tarayıcınızın hassas güvenlik ayarlarını yapılandırın. Korku, şiddet, müstehcen içerikleri filtreleyin. Bunu yaptıktan sonra da kontrolü elden bırakmayın. Çocuğunuzla sürekli iletişim halinde olun ve internette neler yaptığını merak edin. Size de öğretmesini istediğinizde bunu severek yapabilir. Çünkü çocuklar, yetişkinlere bir şeyler öğretmekten genellikle keyif alırlar.

 

          RAŞİT EFENDİ İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ