TRAFİKTE YAYA GÜVENLĞİ

TRAFİKTE YAYA GÜVENLĞİ

          İçişleri Bakanı başkanlığında ilgili Bakanlıkların Bakan Yardımcıları ve paydaş kurumların en üst düzey yöneticilerinden müteşekkil "Karayolu Trafik Güvenliği Eşgüdüm Kurulu" ile birlikte 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planında belirtilen stratejik amaç, hedef ve performans göstergelerinin ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yerine getirilmesine ilişkin ilgi  Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlanmıştır.

           Bu kapsamda; bahsi geçen Eylem Planında sorumlu kurum olarak Genel Müdürlüğümüzün belirlendiği performans göstergelerinden PG 7.7.1: "Okula geliş ve gidişlerde öğrencilerin daha görünür olması amacıyla; parlak renklerde reflektif özellikte yapılan (okul çantası, şapka, yelek, sticker vb.) materyallerin kullanımının teşvik edilmesi ve bilinç oluşturulması amacıyla yürütülen farkındalık kampanyası" özellikle ikili eğitim yapan okullarda dahada önem arzetmektedir.

          Küçük yaşlardan itibaren Trafik Bilinci kazanmak, yaşanabilecek birçok kazanın önüne geçecektir.Özellikle sabahın erken saatlerinde ve okul çıkışı geç saatlerde trafikte görünür olmak, hem yaya güvenliği hem de sürücüler için hayati önem iktiza etmektedir. Bu bağlamda,öğrencilerimizin ve bizlerin dahi yaya olarak trafikte farkedilecek parlak renklerde reklektif özelliklerde yapılmış okul çantası, şapka,yelek, sticker vb. metaryellerin kullanılması ile ilgili bilinç oluşturulması elzemdir.

          Gelecekte bu bahsettiğimiz sebeplerden dolayı yaşanabilecek kazaların önlenmesi adına, biz öğrenci velileri olarak elimizden geleni yapmalı ve bu konuda bilinçlenmeliyiz.

24.12.2021 915

24-12-202124-12-202124-12-202124-12-2021